Από που κατεβάζει κανείς ελληνικούς υπότιτλους;

Με ρώτησε πρόσφατα φίλος, αν ξέρω να του προτείνω κάποια site για να βρίσκει ελληνικούς υπότιτλους. Βάζω την απάντηση κι εδώ μιας και πολλοί θα την βρουν χρήσιμη.

Ταινίες:

  • subs4free.com : Αν δεν βρεις εδώ, κατά 99% δε θα βρεις πουθενά.
  • opensubtitles.org : Για το υπόλοιπο 1%.

Σειρές:

  • subz.tv : Το μεγάλο ανεξάρτητο site για ελληνικούς υποτίτλους.
  • xsubs.tv : Το άλλο μεγάλο site. Εδώ και μερικούς μήνες έχει πάψει να λειτουργεί αλλά το βάζω στη λίστα γιατί υπάρχουν αναφορές πως θα λειτουργήσει ξανά Update: Εδώ και λίγο καιρό, το xsubs επαναλειτουργεί.
  • subs4series : Το αδερφάκι του subs4free. Λειτουργεί κυρίως ως συλλέκτης υποτίτλων από άλλα site (πχ έχει link προς αρκετούς από τους υπότιτλους που ανεβαίνουν στο subz.tv) αλλά φιλοξενεί και αρκετούς “πρωτότυπους” υπότιτλους.
  • addic7ed.com : Ίσως το καλύτερο για αγγλικούς υπότιτλους. Τον τελευταίο καιρό φιλοξενεί και αρκετούς ελληνικούς μιας και από τότε που έκλεισε το xsubs.tv πολλοί έλληνες μεταφραστές ανεβάζουν σε αυτό τους υπότιτλους που φτιάχνουν.
  • tvsubtitles.net : Συλλέκτης υποτίτλων από άλλα site. Όμως, εμφανίζει απαίσιες διαφημίσεις και πολλές φορές οι υπότιτλοι είναι λάθος ή/και προχειρο-μεταφρασμένοι. Η τελευταία λύση…

UPDATE (23-11-2012)

Αυτά που αναφέρω παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά site με υπότιτλους. Όμως στην πράξη, αν δε βρεις κάτι σε αυτά, μάλλον δε θα το βρεις πουθενά. Άλλωστε, τις πιο φορές αυτό που αλλάζει είναι η εμφάνιση και η ευκολία αναζήτησης. Καλού-κακού πάντως να μερικά άλλα που γνωρίζω: podnapisi.net (thanks, leo), greeksubtitles.gr, subtitles.gr, tvsubtitles.gr, tvsubs.net, subscene.com, shooter.cn.

UPDATE #2 (26-02-2013)

Εδώ και λίγο καιρό, το xsubs.tv επαναλειτουργεί!