1η ματιά στα Windows 8: πάρα πολύ ωραία αλλά…

Χθες η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο video που δείχνει πως θα είναι τα Windows 8 (ή όπως αλλιώς αποφασίσουν να τα ονομάσουν): Previewing ‘Windows 8’.

Το πρώτο μισό του Video με εντυπωσίασε: φρέσκες ιδέες, πάνω στα βήματα του interface των Windows Phone 7. Μ’ αρέσει που δεν αντιγράφει για μια ακόμα φορά τον ανταγωνισμό. Ακόμα, φαίνεται πως πέτυχαν κάτι αρκετά δύσκολο: λειτουργεί εξίσου καλά με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο/ποντίκι όσο και σε οθόνες αφής.

Όλα καλά, μέχρι που το βίντεο φτάνει στο 3:04. Εκεί μας δείχνουν πως οι κλασικές Windows εφαρμογές (πχ Excel 2010) μπορούν και συνυπάρχουν με τις νέες. Όταν επιλέξεις μια τέτοια εφαρμογή, το πρωτοποριακό interface των Windows 8 εξαφανίζεται και βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου τα Windows 7 (taskbar, start button κλπ).

Πότε θα αποφασίσει να προχωρήσει μπροστά αυτή η εταιρία χωρίς πισωγυρίσματα;

2 thoughts on “1η ματιά στα Windows 8: πάρα πολύ ωραία αλλά…

  1. Δε νομίζω να περάσει αυτό το UI στα desktop. Θα πρέπει να ξαναγραφτεί ότι εφαρμογή έχει βγει ποτέ για Windows 🙂

    1. Σύμφωνα με τον εκφωνητή του video, θα περάσει και στο desktop, αλλά θα κρατήσουν και συμβατότητα με τις παλιές εφαρμογές (βλέπε από το 3:05 και μετά) και ο τρόπος που θα το κάνουν (εμφανίζοντας το κλασσικό start menu και τα σχετικά) είναι ακριβώς αυτό που δε μου αρέσει.

Comments are closed.