mophie juice pack air

Mophie Juice Pack Air Πριν από δέκα μέρες, κάναμε ένα ταξιδάκι-αστραπή στο Λονδίνο. Το ταξίδι, περιελάμβανε την, καθιερωμένη, επίσκεψη στο Apple Store στη Regent Street, αν και δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια μεγάλη αγορά. Παρ’ όλ’ αυτά δεν μπορούσα να φύγω από εκεί με άδεια χέρια.
🙂

Έτσι, αγόρασα ένα mophie juice pack air™.

Είναι μια θήκη για iPhone 3G / iPhone 3GS, αλλά με μια ιδιαιτερότητα: στην “πλάτη” της υπάρχει ενσωματωμένη μια μπαταρία lithium polymer, χωρητικότητας 1200 mAh. Με τη χρήση της επεκτείνεται σημαντικά η αυτονομία του iPhone.

Στο κάτω μέρος του βρίσκουμε μια υποδοχή MicroUSB με τριπλή λειτουργία:
– φορτίζει τη μπαταρία του juice pack air.
– φορτίζει τη μπαταρία του iPhone.
– συγχρονίζει το iPhone με το iTunes στον υπολογιστή μας.

Mophie Juice Pack Air
Δίπλα από την υποδοχή αυτή υπάρχει ένας διακόπτης On/Off, μέσω του οποίου ενεργοποιούμε τη μπαταρία του κατά βούληση.

Τέλος, στην πλάτη του, υπάρχει ένα ακόμα κουμπάκι που, πατώντας το, μας επιτρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση της μπαταρίας του juice pack air με τη βοήθεια 4 ενδεικτικών led.

Mophie Juice Pack Air

 

 

Ως μειονέκτημα του juice pack air μπορεί να θεωρηθεί ο όγκος του (είναι 1,5 φορές πιο παχύ από μια συνηθισμένη θήκη για iPhone), και το βάρος του, που φτάνει τα 66 γραμμάρια (για σύγκριση, το καθαρό βάρος του iPhone 3GS είναι 135 γραμμάρια).

Ο λόγος που το αγόρασα είναι για χρήση σε ταξίδια. Στην καθημερινή χρήση του iPhone μου, η μπαταρία σπάνια πέφτει κάτω από το 40% πριν το βάλω για φόρτιση και συγχρονισμό το βράδυ.
Όταν όμως ταξιδεύουμε (με παράδειγμα το ταξίδι αυτό στο Λονδίνο), η παρατεταμένη χρήση του GPS, η ακρόαση podcast και audiobook, η θέαση video και το παίξιμο παιχνιδιών ζορίζουν αρκετά τη μπαταρία.
Σε αυτές τις συνθήκες, η δυνατότητα που έχεις να πατήσεις ένα κουμπάκι και με αυτό να διπλασιάσεις τη μπαταρία σου, προσφέρει μεγάλη ανακούφιση και δικαιολογεί το επιπλέον βάρος και όγκο.

Το juice pack air κυκλοφορεί σε 4 χρώματα: μαύρο, άσπρο, μωβ και κόκκινο. Η υφή του θυμίζει ανοδιωμένο αλουμίνιο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εγώ προτίμησα το κόκκινο. Το κόστος του ήταν £69.95.