Lost, the Final Season : Sneak Peak

Το abc έβγαλε στο site του τα πρώτα 2 λεπτά του 1ου επεισοδίου της τελικής σεζόν του Lost!

Γενικά προσπαθώ να μην διαβάζω σχόλια και spoilers για τις σειρές που παρακολουθώ. Όταν λοιπόν πρωτοδιάβασα την είδηση στο Lost In Greece, είπα πως θα κάνω υπομονή μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Μετά όμως μπήκα στο abc.com για να δω την ακριβή ώρα προβολής του νέου επεισοδίου, και είχαν, “πρώτη μούρη” το βίντεο. Ο πειρασμός ήταν μεγάλος και δεν κρατήθηκα!

Προσοχή: οι επόμενες 2 παράγραφοι περιέχουν spoilers για τον 5ο κύκλο. Μετά από αυτές, και μέχρι το τέλος, περιέχονται spoilers για τα 2 πρώτα λεπτά του 6ου κύκλου. Διαβάστε με δική σας ευθύνη.

Η αρχή του βίντεο είναι ουσιαστικά τα 2 τελευταία λεπτά της περασμένης σεζόν. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που τα βλέπω με πιάνει μια ανατριχίλα: Το πρόσωπο του Σώγιερ που βλέπει τη Τζούλιετ να χάνεται. Η απόγνωση της ετοιμοθάνατης Τζούλιετ, που χτυπάει απεγνωσμένα τη βόμβα με την πέτρα, ενώ ουρλιάζει. Η μουσική του Μάικλ Τσιατσίνο που παίζει όλη εκείνη την ώρα. Ο ξαφνικός απόκοσμος ήχος και η οθόνη που ασπρίζει ξαφνικά. Το logo του Lost που έρχεται προς τα πάνω σου. Η συνειδητοποίηση πως τέλειωσε κι αυτός ο κύκλος και πως θα πρέπει να περιμένεις τόσους μήνες για να δεις τη συνέχεια.

Κάθε φορά με πηγαίνει πίσω στις 14 Μαΐου του 2009. Είχα ξυπνήσει ως συνήθως μέσα στα άγρια χαράματα για να το παρακολουθήσω live μέσω internet. Ήμουν μπροστά στο macbook, με τα ακουστικά στ’ αυτιά, προσπαθόντας να μην ξυπνήσω την Αναστασία που κοιμόταν δίπλα μου. Βλέποντας το σήμερα ξανά, αισθάνθηκα πως ήμουν πάλι εκεί!

Και μετά το βίντεο συνεχίζει: ο Τζακ είναι στο αεροπλάνο, με τη Ρόουζ να κάθεται παραδίπλα και τη Σίντυ την αεροσυνοδό να του προσφέρει ποτό. Ξαφνικά ξεκινούν οι αναταράξεις. Κανονικά θα επρόκειτο για την αρχή της πτώσης του αεροπλάνου, όμως μετά από λίγο οι αναταράξεις σταματούν και το αεροπλάνο συνεχίζει την πορεία του προς το LAX. Η Ρόουζ καθησυχάζει το Τζάκ: “μπορείς να χαλαρώσεις τώρα, τελείωσε”. “Φαίνεται πως τα καταφέραμε” απαντάει αυτός. “Ναι”, συμφωνεί αυτή.

Τα κατάφεραν λοιπόν; Όλα αυτά που είδαμε στις προηγούμενες σεζόν δεν συνέβησαν ποτέ; Κι όμως, όλη αυτήν την ώρα ο Τζακ φαινόταν περίεργα σκεπτικός. Σαν να προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει κάτι. Σαν να θυμόταν κάτι που δεν έπρεπε.

Ωφείλω να παραδεχτώ τους σεναριογράφους και το σκηνοθέτη για τα 2 αυτά λεπτά. Μας λένε τόσα πολλά και ταυτόχρονα αφήνουν τόσες αμφιβολίες ώστε στο τέλος να μην είμαστε σίγουροι ούτε γι΄αυτό που είδαμε.

Και ενώ εδώ και καιρό είχα συνηθίσει στην ιδέα πως έπρεπε να περιμένω μέχρι την Τετάρτη για τη συνέχεια, κατάφεραν να φουντώσουν πάλι το ενδιαφέρον μου. Άντε πάλι να μετράω τις ώρες…

Για όσους προτιμούν το youtube αντί για το abc.com, παραθέτω το βίντεο:

3 thoughts on “Lost, the Final Season : Sneak Peak

 1. Ανυπομονώ όσο δεν λέγεται! Έχω βαρεθεί όλες τις άλλες σειρές και περιμένω το LOST για να με συνεπάρει για ακόμα μια χρονιά! 🙂

 2. Δεν ξέρω αν είδες το “No more questions, just answers” διάρκειας ενός λεπτού, αλλά γίνεται χαμός. Με τη γυναίκα μου είμαστε άρρωστοι με το lost, εδώ και 3 μήνες κάναμε recap όλη τη σειρά και, πίστεψέ με, άξιζε τον κόπο. Είδαμε και καταλάβαμε πράγματα που στην κανονική ροή της σειράς ήταν αδύνατο να αντιληφθείς. Μας έβαλες και στο τρυπάκι και είδαμε και τα 2 πρώτα λεπτά της νέας σαιζόν και τώρα η αγωνία μεγαλώνει.

  Το “Verizon’s look at LOST: The beginning of the end” το είδες; Είναι άλλα 3:09 από το πρώτο επεισόδιο.

  btw, είμαι κουμπάρος με τον άλλον adamo 🙂

  Spoiler, σκέψεις για το τι γίνεται με βάση το “No more questions, just answers” …

  Όσοι βρίσκονταν στο 1974 ίσως γύρισαν ακόμα πιο πίσω (με την πυροδότηση της βόμβας), στην εποχή που ναυάγησε το black rock, το οποίο η γυναίκα μου επιμένει ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Σαγίντ βασανίζεται από τους “πειρατές” (;), οι οποίοι τους έχουν συλλάβει (Jack, Herly, Kate, Jin, Sayid). Το θέμα είναι πού βρίσκεται ο Sawyer, ο οποίος εμφανίζεται να συνομιλεί με τον “Lock” (τον αντίπαλο του Jacob). Η San και ο Λυπίδης μάλλον έμειναν με τον Albert και τους υπόλοιπους στο “παρόν”. Ο Miles και η Juliet πού είναι;

  Και η απορία. Τα δύο πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου, σε ποιο “παρόν” αναφέρονται; Μήπως πλέον έχουμε δύο διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων; Το είχε αναφέρει κάποια στιγμή αυτό ο Miles στην πέμπτη σαιζόν.

Comments are closed.