Αναγόμωση toner για Samsung SCX-4500W

Πριν 2 εβδομάδες άρχισε να αναβοσβήνει το φωτάκι “low toner” στο πολυμηχάνημα Samsung SCX-4500W που έχω αγοράσει. Το μηχάνημα όμως συνέχιζε να τυπώνει κανονικά μέχρι χθες το βράδυ.

Ευτυχώς, κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα έτυχε να βρεθώ στο κέντρο στην Αθήνα και πέρασα και από την οδό Στουρνάρη. Σε ένα από τα πολλά μαγαζιά αναλωσίμων για εκτυπωτές βρήκα και πήρα ένα μπουκαλάκι γραφίτη toner συμβατό με Samsung.

Πριν αγοράσω το Samsung είχα βρει στο internet οδηγίες για τον τρόπο που μπορείς να ξαναγεμίσεις μόνος σου το toner του. Χθες αποδείχτηκε πως οι οδηγίες αυτές αφορούσαν άλλο μοντέλο της Samsung και όχι το δικό μου. Ευτυχώς, μετά από λίγο google-άρισμα, βρέθηκαν και οι σωστές οδηγίες: Remanufacturing Instructions for the Samsung ML-1630 Cartridge (PDF Document).

Το αρχείο που βρήκα δείχνει αναλυτικά πως μπορείς να αποσυναρμολογήσεις εντελώς το toner cartridge. Εγώ δεν έφτασα μέχρι εκεί. Τα σημεία που με ενδιέφεραν ήταν το step 1 (σελίδα 1) και το step 10 (σελίδα 3). Με ένα χωνί και λίγη προσοχή το cartridge ξαναγέμισε! Βέβαια, την επόμενη φορά που θα το κάνω ίσως χρειαστεί να το λύσω κι εγώ εντελώς για να καθαρίσω το drum και να αδειάσω το toner waste, για τώρα ομως η απλή επαναγόμωση ήταν αρκετή.

Ο εκτυπωτής τυπώνει πλέον πάλι κανονικά. Η μόνη παρενέργεια είναι πως συνεχίζει να αναβοσβήνει το “low toner”. Αυτό γίνεται γιατί το cartridge δεν μετράει πραγματικά την ποσότητα του μελανιού. Έχει μόνο ένα τσιπάκι που μετράει πόσες σελίδες τυπώνεις. Όταν ξεπεράσεις ένα προκαθορισμένο αριθμό σελίδων ενεργοποιήται το “low toner” άσχετα αν έχει κι άλλο μελάνι μέσα του.

Δεν πειράζει. Άστο ν’ αναβοσβήνει. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει περισσότερο είναι πως πλήρωσα 15 ευρώ για το γραφίτη αντί για 65-80 ευρώ που κάνει το καινούριο cartridge.
😉