Το νέο μου GPS, ένα Mio P550

GPSΑυτά τα Χριστούγεννα, ο φφφφφανταστικός αδερφούλης μου ο Χάρης, μου έκανε ένα δώρο έκπληξη, ένα GPS/Pocket PC Mio P550!

Το συγκεκριμένο χρησιμοποιεί για τη λειτουργία του GPS το πρόγραμμα Destinator 6, ένα από τα καλύτερα προγράμματα για πλοήγηση στην Ελλάδα, με αρκετά ενημερωμένους χάρτες.

Ο Χάρης ξέροντας καλά πόσο geek είμαι, διάλεξε το Mio P550 γιατί εκτός από GPS είναι και πλήρες PocketPC (με Windows Mobile 2005) και μάλιστα έχει και Wi-Fi!

Ναι μεν δεν είναι iPhone αλλά οκ, δεν με πειράζει καθόλου που εκτός από GPS θα μπορώ να έχω μαζί μου και ένα Wi-Fi enabled device, έστω και με Windows. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς σχεδόν όλες τις πλατφόρμες mobile λειτουργικών: PalmOS 5.0 σε ένα Palm Tungsten|T, Symbian Series 60 σε ένα Siemens SX1, Windows Mobile 2003 Smartphone Edition σε ένα QTEK 8020, Symbian UIQ v2.1 σε ένα Sony Ericsson P910i. Κανένα τους δεν ήταν τέλειο, αλλά συγκριτικά θεωρώ τα Windows Mobile καλύτερα: έχουν πολύ καλές δυνατότητες δικτύωσης, καλό Multitasking και πληθώρα εφαρμογών.

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του, έχω ήδη αρχίσει να το φορτώνω με χρήσιμες εφαρμογές. Ένα καλό File Manager, 2-3 προγραμματάκια για δίκτυο και internet, αρκετά POI (Points Of Interest) για το GPS.

Στο μεταξύ, αύριο φεύγουμε για 5 ημέρες στη Ρώμη! Βρήκα ήδη και εγκατέστησα χάρτη της Ιταλίας και αρκετά POI (μουσεία, εστιατόρια κλπ). Ακόμα, ρίχνοντας μια ματιά στο maps.fon.com είδα πως η Ρώμη είναι γεμάτη με FON Wi-Fi hotspots. Οπότε το P550 θα κληθεί να αποδείξει την αξία του πολύ σύντομα!