Δήμητρα, σ’ ευχαριστούμε, ήταν τέλειο!

Το καλύτερο επακόλουθο των εκλογών για ‘μένα δεν έχει σχέση με την πολιτική, αλλά με το γεγονός πως η γειτόνισσα μας η Δήμητρα πήγε να ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη.

Από την παραπάνω πρόταση δεν βγαίνει νόημα, αν κάποιος δεν ξέρει πως κάθε φορά που οι γείτονες μας, η Δήμητρα και ο Λαέρτης επιστρέφουν στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, μας φέρνουν και ένα τσουρέκι από τον Τερκενλή!

Μιλάμε για το καλύτερο τσουρέκι που έχετε φάει. Έχει πολλούς συνδυασμούς γεύσεων αλλά ο αγαπημένος μου είναι αυτό με γέμιση καραμέλας και επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Ακόμα και τώρα που γράφω γι’ αυτό, μου τρέχουν τα σάλια!

Ο Τερκενλής πρέπει να είναι μεγάλο όνομα στη ζαχαροπλαστική εκεί πάνω (αν δεν είναι, με τέτοιο τσουρέκι θα έπρεπε) γιατί όταν τα παιδιά μας έφεραν για πρώτη φορά τσουρέκι πριν από ένα περίπου χρόνο απόρησε που δεν τον ξέραμε.

Πριν από λίγους μήνες είδα με έκπληξη πως ο Τερκενλής ετοιμάζεται να ανοίξει υποκατάστημα κοντά μας, στο Χαλάνδρι, στην οδό Παπανικολή, κοντά στην πλατεία Φλύας (πρώην πλατεία Κένεντι)! Το κακό είναι πως δεν βλέπω να προχωράνε οι ετοιμασίες του. Από τότε που το πρωτοείδα – πριν το καλοκαίρι – το μαγαζί είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Άντε, κάντε κάτι επιτέλους! Θέλω βλέπετε να ανταποδώσω και την καλοσύνη της Δήμητρας που παραπονιέται πως εξαφάνισα το τελευταίο τσουρέκι που μας έφερε πριν προλάβει κι αυτή (ή κανείς άλλος) να δοκιμάσει λίγο.

Τσουρέκι Τερκενλής

Τσουρέκι Τερκενλής

Τσουρέκι Τερκενλής