Ψαροταβέρνα «Ξυπόλυτος» στη Λούτσα

Ψαροταβέρνα ΞυπόλυτοςΠριν από λίγες ημέρες, ένας συνάδελφος, γνωστός καλοφαγάς, μας είπε για μια ψαροταβέρνα στη Λούτσα. Σήμερα το μεσημέρι η Αναστασία κι εγώ αποφασίσαμε να την επισκεφτούμε. Πρόκειται για τον “Ξυπόλυτο” στην τοποθεσία Άγιος Νικόλαος, βόρεια της Λούτσας.

Γνώριζα την τοποθεσία, καθώς εκεί κοντά υπάρχει ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό μπαράκι που έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές. Δεν είχα όμως πάρει χαμπάρι πως 500 μέτρα πιο πέρα υπήρχε μια τόσο ωραία ταβέρνα! Φτάσαμε λοιπόν, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι. Ο καιρός ήταν ιδανικός, όχι πολύ ζεστός, αλλά ούτε και κρύος. Η ελαφριά συννεφιά ήταν ότι πρέπει για να κάτσουμε έξω.

Ο “Ξυπόλυτος” βρίσκεται σε ιδανική θέση για ψαροταβέρνα, ακριβώς πάνω στο κύμα. Ψαροταβέρνα ΞυπόλυτοςΜην περιμένετε περίεργη διακόσμηση ή εξωτικό μενού. Πρόκειται για μια κλασσική ταβέρνα με όλη τη σημασία της λέξης. Ψάθινες καρέκλες, απλά τραπέζια και άσπρα σερβίτσια. Και το μενού κλασσικό κι αυτό, περιλαμβάνει ότι θα περίμενε κανείς: σαλάτα χωριάτικη, χόρτα, παντζάρια, πατάτες, καλαμαράκια, χταποδάκι, και φρέσκα ψάρια, ψητά στα κάρβουνα. Τσιπούρες, φαγκριά, λαβράκια, σφυρίδες και τα σχετικά. Η εξυπηρέτηση καλή και γρήγορη με αρκετούς σερβιτόρους σε συνεχή κίνηση για να μην μένει κανείς παραπονεμένος.

Τέλος, οι τιμές του είναι μάλλον καλές – όχι πολύ φθηνές αλλά ούτε και εξωφρενικές. Εμείς για παράδειγμα, φάγαμε μια χωριάτικη σαλάτα, ένα πιάτο παντζάρια, μια τυροκαφτερή, μια μερίδα πατάτες, ένα βραστό χταποδάκι, μια σφυρίδα και μισό κιλό κρασί. Γι’ αυτά πληρώσαμε 49 ευρώ.

Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια καλή επιλογή για ψαροφαγάδες που δεν τους ενοχλεί να βγουν λίγο πιο έξω από την Αθήνα. Ίσα-ίσα, μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία βόλτα στις βόρειες παράλιες της Αττικής.

η τοποθεσία της ταβέρνας στο Google EarthΨαροταβέρνα “Ξυπόλυτος”
Άγιος Νικόλαος, Άρτεμις (Λούτσα)
Τηλ: 2294028342