«Live Your Myth (ή μήπως Nightmare?) in Greece»

Νομίζω ότι όσοι πρόκειται να κάνετε διακοπές τις επόμενες μέρες και μάλιστα στη μαγευτική Σαντορίνη το παρακάτω κείμενο σας αφορά. Επισκεφτήκαμε τη Σαντορίνη στις αρχές Ιουλίου και ενθουσιαστήκαμε από το ιδιαίτερο τοπίο της.

Το μόνο αρνητικό σημείο ήταν το ξενοδοχείο, το οποίο είχαμε κλείσει. Είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για αυτό φροντίσαμε να μπούμε στα κατάλληλα site και να ενημερωθούμε για τις επιλογές μας. Ως καλύτερη λύση μας φάνηκε το ξενοδοχείο “Κυκλαδονήσια”, το οποίο είχε και μια ιστοσελίδα που ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα (www.kykladonisia.com). Είναι μέσα στα Φηρά, απέχει από το κέντρο της πόλης 5 λεπτά, η τιμή ήταν 70 ευρώ με πρωινό και τέλος είχε πισίνα, αρκετά σημαντικό προσόν, αν σκεφτείς ότι οι παραλίες της Σαντορίνης δεν είναι και οι καλύτερες των Κυκλάδων. Η τιμή ήταν μέτρια για Φηρά και τις ανέσεις που προσέφερε μια και φίλοι, πλέον, μου λένε ότι μέσα στα Φηρά βρήκαν ξενοδοχεία με τις ίδιες ανέσεις στα 60 με 65 ευρώ και έχουν μείνει πολύ ικανοποιημένοι.

Το ξενοδοχείο δε το διακρίνεις εύκολα, δεν έχει θέσεις parking και πρέπει να κατηφορίσεις αρκετά για να παρουσιαστεί μπροστά σου. Πιστέψτε με, με τις βαλίτσες δεν είναι και ότι καλύτερο. Φτάνοντας να δείτε το δωμάτιο τι ζητάτε? Εγώ κάθε φορά που πηγαίνω διακοπές αυτό που απαιτώ, όχι ζητώ, είναι καθαριότητα. Ήταν η πρώτη φορά στα 17 χρόνια που κάνω διακοπές, χωρίς τους γονείς μου, που συνάντησα τέτοια βρωμιά. Ο χώρος αν και τεράστιος μύριζε μούχλα, δεν υπήρχαν παράθυρα να μπαίνει από πουθενά φως ή αέρας. Στο μπάνιο σιχαινόσουν να πατήσεις καθώς είχε υδραυλικά προπολεμικά και σκουριασμένα ενώ μια νεκρή κατσαρίδα στο πάτωμα συμπλήρωνε το ντεκόρ της βρωμιάς και της ντροπής. Στην ντουλάπα δε θα έβαζες ποτέ τα ρούχα σου εκτός αν ήθελες να τα πετάξεις ενώ οι πετσέτες και τα σεντόνια μύριζαν έντονα μούχλα.

Όταν κλείσαμε αυτό το δωμάτιο εμπιστευτήκαμε το site που είχαμε δει, όπως και άλλες φορές για πολλά ξενοδοχεία. Βέβαια δεν υπήρχε τίποτα που να αναφέρεται στο site και να μην υπάρχει στην πραγματικότητα. Απλά όλα ήταν υλοποιημένα με τον πιο άθλιο τρόπο.

Ως μια τελευταία προσπάθεια να αποδείξω στον εαυτό μου ότι κάτι καλό θα υπάρχει και ίσως μπορεί το δικό μας δωμάτιο να ήταν σε τέτοια κατάσταση και να σώζονταν οι διακοπές μας αν ζητάγαμε αλλαγή δωματίου ήταν να πάω να δω την πισίνα. Δε θα τολμούσα να βάλω ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι εκεί μέσα γιατί θα φοβόμουν τη μόλυνση, όχι να μπω και να κολυμπήσω. Αυτό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε. Δε σκεφτόμουν ούτε την προκαταβολή που είχαμε πληρώσει -122 ευρώ – ούτε την ταλαιπωρία. Θα αλλάζαμε ξενοδοχείο.

Είναι τόσο κρίμα να είσαι σε ένα νησί που θεωρείται από τα ομορφότερα στο κόσμο, να έχεις δείξει καλή πίστη σε αυτά που σου έχουν πουλήσει, να τα αγοράζεις χωρίς να κάνεις ούτε παζάρια ούτε να μεμψιμοιρείς για τιμές και για πιθανές ελλείψεις και να έρχεται ένας εξυπνάκιας που επιζητά εύκολο και γρήγορο κέρδος και να προσπαθεί να σου τα χαλάσει όλα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που γράφω για να μην το επιλέξει κανένας άλλος και χαλάσει με αυτό τον τρόπο τις διακοπές του. Ευτυχώς εμείς μπορέσαμε την ίδια μέρα να κλείσουμε εύκολα ένα υπέροχο ξενοδοχείο για το οποίο θα γράψω σύντομα.

Δεν μπορώ να παραλείψω επίσης την απαράδεκτη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να μου πει ότι χάρη μας κάνει που μας αφήνει να φύγουμε και δε μας ζητά και άλλα χρήματα εκτός της προκαταβολής. Ηρέμησε μόνο όταν τον απείλησα ότι θα φέρω την τουριστική αστυνομία και θα κάνω καταγγελία. Δεν ξέρω αν αυτά ισχύουν που έλεγα, πάντως έπιασαν τόπο. Φυσικά δε ζήτησε ούτε συγγνώμη και δεν επέστρεψε τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων ως δείγμα καλής πρόθεσης. Δεν πειράζει, εμείς περάσαμε θαυμάσια από εκεί και πέρα και αυτόν τον αφήνω στη κριτική των πελατών του.

Αλήθεια θα μπορούσατε να μου πείτε, αν γνωρίζετε ποια δικαιώματα έχουμε στην περίπτωση που το δωμάτιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις καθαριότητας και τι γίνεται με τα χρήματα που δίνεις ως προκαταβολή?

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.