Μυρτιά

Την περασμένη Παρασκευή επισκεφτήκαμε ακόμα μια ωραία ταβέρνα. Είναι η “Μυρτιά” και βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, δίπλα σχεδόν στη Λ. Βενιζέλου. Μας είχε μιλήσει γι’ αυτήν ο φίλος μας ο Σάκης που τρώει εκεί συχνά.

Από αισθητικής πλευράς δε λέει και πολλά. Η διακόσμηση είναι λιτή και αδιάφορη (ένα αλέτρι και κάτι τσουγκράνες στον τοίχο στο βάθος). Από χώρους είναι άνετο. Έχει αρκετά τραπέζια μέσα και ακόμα περισσότερα έξω στην αυλή. Ως τυπικό ελληνικό μαγαζί, η αυλή καλύπτεται με τέντες και “πλαστικά” τοιχώματα γύρω-γύρω ώστε να μπορεί να κάτσει άνετα κόσμος και το χειμώνα.

Ας περάσουμε όμως τώρα στα πιο πρακτικά και ενδιαφέροντα θέματα, 😉 τα φαγητά. Ήμασταν 2 άτομα και παραγγείλαμε μία τυροκαφτερή, μια μερίδα πατάτες, μια ποικιλία ορεκτικών (τηγανητά κολοκυθάκια, τυροπιτάκια, τηγανητές μελιντζάνες, κολοκυθοκεφτές, τυρομπουρεκάκια), μια ποικιλία κρεατικών (ψαρονέφρι, κοντοσούβλι, σουβλάκι κοτόπουλο, κοτόπουλο στα κάρβουνα, μπιφτέκια, και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα) και 2 κοκακόλες. Μαζί μας έφεραν και ψωμί (μεγάλες φέτες από καρβέλι) καψαλισμένο με λάδι και ρίγανη. Στο τέλος μας κέρασαν χαλβά και λουκουμάδες (σρλουπ!)

Για όλα αυτά πληρώσαμε 35 ευρώ, ποσό που μας φάνηκε αρκετά λογικό σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εξόδους μας, ειδικά αν σκεφτούμε πως χορτάσαμε τρώγοντας μόνο τα 2/3 των κρεατικών. Τα υπόλοιπα ζητήσαμε και τα πήραμε σε πακέτο για το γάτο, που φυσικά τα τίμησε δεόντως. 🙂

Με λίγα λόγια, την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, όχι για το περιβάλλον της που είναι μέτριο αλλά για το φαγητό που είναι πολύ, καλό και φθηνό. 🙂

Μυρτιά
Αιδινίου 55, Νέα Σμύρνη
Τηλ: 2109370708