Πρωινό στο Ναύπλιο

το ΣοκάκιΑν ποτέ βρεθήτε στο Ναύπλιο, ποτέ μην μπείτε στον κόπο να κλείσετε ξενοδοχείο με πρωινό. Απλά, όταν σηκωθήτε απ’ το κρεβάτι, ότι ώρα κι αν είναι, ντυθείτε και κατεβήτε στην παλιά πόλη.

Εκεί, δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, πίσω από το Αρχαιολογικό μουσείο στην οδό Εθνικής Αντίστασης 8 θα βρείτε “το Σοκάκι”.

Αφού καθίσετε και βολευτείτε σε ένα από τα τραπεζάκια του, παραγγείλτε μια κρέπα. Έχει μεγάλη ποικιλία αλλά η προσωπική μου προτίμηση είναι η κρέπα με φρούτα, γιαούρτι και μέλι. Ο συνδυασμός της μεγάλης ζεστής κρέπας, της μπανάνας, της φράουλας, του μήλου, του kiwi, του ροδάκινου, του πεπονιού, του αχλαδιού (ουφ, ελπίζω να τα είπα όλα), μαζί με το γιαούρτι, το μέλι και τις σταφίδες είναι εκπληκτικός! Καλύτερα πάρτε μια κρέπα για δύο άτομα. Δύσκολα κάποιος θα αντέξει να φάει όλη την πιατέλα μόνος του!

Όσο περιμένετε να ετοιμαστεί η κρέπα, μπορείτε να “ανοίξετε το μάτι σας” με ένα καφέ. Προτείνω έναν ελληνικό, βρασμένο στη χόβολη, αλλά και ο καπουτσίνο καλός είναι. Μετά, μπορείτε να συνοδέψετε την κρέπα με ένα φρεσκοστυμένο φυσικό χυμό (προτείνω τον ανάμικτο).

Ακολουθήστε τις συμβουλές μου για την κρέπα δεν θα χάσετε. Εκτός από την απόλαυση, θα έχετε και αρκετή ενέργεια για όλη την ημέρα (και τη νύχτα ενδεχομένως)… 😉

Υ.Γ. Σύμφωνα με φίλο, το Σοκάκι φτιάχνει και πολύ ωραίους λουκουμάδες με σοκολάτα. Δυστυχώς δεν το ήξερα κι έτσι δεν τους έχω δοκιμάσει ακόμα. Επιφυλάσσομαι για την επόμενη επίσκεψη μου…

το Σοκάκι
καφές – παγωτό – κρέπες
Εθνικής Αντίστασης 8, Ναύπλιο
Τηλ: 2752026032